Welk type gordijn past het best bij mij?
/
/
Welk type gordijn past het best bij mij?

Welk type gordijn past het best bij mij?

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen, dan zul je zien dat ons assortiment enorm is. Een groot assortiment is natuurlijk erg interessant, maar kan ook zorgen voor keuzestress. Hoe weet je nu welk type gordijn het beste bij je past? Het gordijn dat je kiest kan namelijk direct de sfeer bepalen welke je in huis wilt creëren. Er zijn daarom ook een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen. 

 1. Functionaliteit van gordijnen
  Wanneer je kiest voor gordijnen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit van de gordijnen. Wil je met de gordijnen privacy creëren, zonlicht blokkeren of juist veel licht binnenlaten? Dit is een belangrijk aspect tijdens het keuze maken van het juiste type gordijn. Verduisterende gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal voor slaapkamers, terwijl licht doorlatende gordijnen ideaal zijn voor de woonkamer. 
 2. De stijl van je interieur
  Wanneer je kiest voor nieuwe gordijnen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je interieur. Wanneer jij lichtroze muren hebt, dan zijn okergele gordijnen waarschijnlijk niet de beste keuze. Heb jij een vintage inrichting, dan kunnen vintage gordijnen je interieur helemaal compleet maken. Sommige mensen willen ook gordijnen laten maken van eigen stof. Dit is natuurlijk een leuke optie, maar niet elke stof is geschikt voor het maken van gordijnen. In onze webshop vind je daarom alleen de luxe gordijnen, met een hoogwaardige kwaliteit. 
 3. Kies voor het juiste materiaal
  Het is belangrijk om tijdens je keuze te bedenken welk materiaal je wenst voor je gordijnen. Het materiaal kan namelijk van grote invloed zijn op de functionaliteit en uitstraling. Katoenen gordijnen hebben bijvoorbeeld een zachtere uitstraling en zorgen hierbij voor een informele sfeer. Zwaardere stoffen zoals bijvoorbeeld fluweel zorgen voor een warme en luxe uitstraling. Transparante stoffen zoals Organza of Voile zorgen voor een elegante en licht doorlatend effect. 
 4. Het type raam 
  Je type raam heeft natuurlijk ook een grote invloed op je beslissing voor je type gordijn. Heb jij grote ramen of schuifdeuren? Dan zijn gordijnen met panelen of schuifgordijnen ideaal. Heb jij kleine ramen? Dan kun je het beste kiezen voor Leenbakker rolgordijnen of een plissé vouwgordijn.
 5. Onderhoudsgemak
  Het is belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het onderhouden van je gordijnen. Sommige gordijnen vereisen namelijk een speciale zorg zoals strijken of droogkuis. Er zijn ook gordijnen welke makkelijk in de wasmachine kunnen worden gereinigd. Het is dus belangrijk om rekening te houden met je eigen onderhoudswensen.

Door rekening te houden met deze aspecten, kun je gemakkelijk bekijken welke gordijnen het beste bij je passen. 

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.